Gastenboek

Wat vind jij ervan dat er, nu je dit leest, 323 duizend konijnen lijden voor de (buitenlandse) vleesindustrie?
Laat hier een bericht achter met jouw mening over de konijnen in de vee-industrie. Of je mening over Stichting Konijnen in Nood


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 volgende »

Super dat er ook voor deze lieve knagers acties worden gevoerd. De kleintjes worden vaak vergeten.
Ben ook blij hieraan deel te mogen nemen.
Deze kindervriendjes horen met respect behandeld te worden en niet op een verschrikkelijke manier behandeld te worden, met vele leven in een kleine draadkooi, wachtend op een vreselijke dood om op iemands bord te belanden.

Linda - 12-05-2015 - 11:49

ik wil een eind aan dat konijnen leed ik ben bij de eerste demo geweest en wil graagbij elke demo zijn 🐰🐁🐰🐁🐰🐁📢

Patrick Schippers - 29-03-2015 - 15:35

Mijn complimenten jullie doen top werk! Ik heb zelf een dwergkonijn van bijna 7 jaar en verzorg hem alsof t mijn kind is! Zijn hok in huis is 1.50 cm hoog, 1.00 cm breed en 3 etages want zo hou je een konijn vind ik en niet in een klein hok wat je helaas te vaak ziet. Sinds kort heb ik ook een poesje erbij waar ik ook mijn hart in steek. Als ik op vakantie ga staat de zorg voor mijn konijn op nummer 1! Als ik geen goed vertrouwd iemand heb die de zorg overneemt ga ik niet op vakantie. Vaak komt mijn moeder uit t buitenland omdat ik niemand anders vertrouw, weinig begrijpen niet dat konijnen gevoelig kunnen zijn voor stress en veranderingen ( zo ook de mijne ) en snel een dierenarts nodig hebben als ze oa stoppen met eten ( wat weleens gebeurt is ). Helaas ken ik niemand in Amsterdam die ook zo is en ik moet er niet aan denken dat die persoon gewoon gaat werken of uitgaat terwijl mijn konijn een dierenarts hard nodig zou kunnen hebben. Heb een keer iemand van de dierenbescherming gebelt omdat ik vind dat er een verbod zou moeten komen op t verkoop dieren en oa van konijnen in dierenwinkels, vaak doet men te impulsieve aankopen, de winkel eigenaar zou goed geschreven informatie moeten geven, op die manier koopt enkel de persoon t dier als hij werkelijk bereid is geld aandacht en zorg erin te steken, want vele denken er te makkelijk over en weten niet wat t in houd om een konijn te houden. Vele noemen mij vaak te precies, ik beschouwd t als een compliment :-) Ik hou van alle dieren en kan niet tegen dierenleed, ik word er echt ziek van en als ik op vakantie ben is t eerste wat ik doe is dieren voer kopen bij de supermarkt zodat ik wat bij mij heb als ik een zwerfdier tegen kom. Mijn tantes ( de zusters van mijn moeder ) zijn allemaal zo. Ik heb nog nooit konijn gegeten en geef t ook nooit aan mijn kat, ik kijk altijd op t blikvoer. Ik ga jullie een donatie sturen en hoop dat meer mensen jullie steunen zodat jullie t goede werk kunnen blijven doen! Liefde en vooral respect voor dieren!

CÚlia - 13-08-2013 - 13:50

 

Ik heb zelf 6 prachtige konijnen. Als het buiten onweert, of als er een motor langs racet, kijk ik automatisch naar mijn konijnen. Ik zie hoe ze schrikken. Dit is niet te voorkomen, iedereen is wel eens bang.

Maar eenieder die de angst in de ogen van een konijn heeft gezien, en echt tot zich heeft laten doordringen, weet dat het niet te rechtvaardigen is wat konijnen in de vee-industrie wordt aangedaan. Een konijn in doodsangst, een diep ongelukkig konijn, is niet te vergelijken met een konijn dat zijn oren spitst omdat het een hard geluid hoort. Konijnen zijn gevoelige dieren. Het zijn trouwe vrienden voor ieder mens die de moeite doet ze te leren kennen.

Daarom steun ik Konijnen in Nood en haar doelstellingen. Geen enkel konijn (of levend wezen in het algemeen) zou moeten lijden voor het 'genot' van de mens!

Cynthia Pallandt - 27-07-2013 - 16:15

Mijn eerste baantje was bij een polier , ongeveer 33 jaar geleden .
Er werden toen voornamelijk konijntjes uit China verkocht .
Ze kwamen als diepvriesproduct en kosten 10 gulden voor 3st.
Ik wist niet beter en deed gewoon mijn werk tussen alle kippen+konijnen-lijkjes en at ze zelf ook op
Op een dag kwam een klant binnen en vroeg de polier of hij zijn konijn wilde slachten .
Toen ik het aaibaar prachtige lieve konijntje in mijn armen hield realiseerde ik me dat al die lijkjes net zo waren geweest .
ik betaalde het levend konijn aan mijn baas en nam het mee naar huis .
de klant kreeg een konijn uit China zonder het te weten .
Vanaf toen heb ik nooit meer een konijntje opgegeten .En heb zo snel mogelijk een ander baantje gezocht .

Ben nu al jaren vegetarisch en later veganist .
En probeer iedereen bij te brengen geen dieren op te eten .
En vecht tegen dierenleed.
Want er is altijd hoop ,daarvan ben ik wel een voorbeeld .

Ben dan ook heel dankbaar aan de mensen die deze ellende bekent maken.

Anita

Anita - 07-05-2013 - 22:38

 

These beautiful and friendly animals do not deserve to be treated so cruelly.
They are bred massively and deprived of their freedom for human consumption, and also tortured in scientific testing.
Humanity needs a change now!
Animals deserve to be respected.
Congratulations to Konijnen in nood for their hard work with these wonderful animals.

Susana - 25-04-2013 - 13:16

hallo dierenvrienden
ik ben veganist
ik heb een heel mooi boek gevonden
from crisis to peace
the organic vegan way is the answer
webside is
www.crisis2peace.org

Hanna - 24-04-2013 - 21:56

 

Een groter contrast is niet mogelijk: het prototype van knuffeldier als vleesklomp op je bord. Deze stichting laat de realiteit van de immer groeiende vleesindustrie zien. Geen enkel dier is veilig, kameel, paard en konijn naast het meer algemene vleesvee. Heel goed dat er een stichting opkomt voor konijnen. Nu is het nog niet heel grootschalig in Nederland, dus tijd om barricades op te werpen en de groei van konijnenfok voor vlees te stoppen. Door middel van acties, voorlichting, en deze site vooral door te mailen aan zoveel mogelijk mensen. Men weet nog te weinig van deze duistere business.

maria auga stolp - 22-04-2013 - 10:01

Wat een ellende voor die konijnen!!! ik heb de foto's en filmpjes eens bekeken sorry maar zo ga je niet met dieren om... In een klein kooitje zonder stro, op de tralies staan, met dode en zieke konijnen om je heen!!!Ben er van geschrokken, heel veel dieren voor de vee industrie hebben een embarmelijk slecht leven, de varkens tussen de ijzeren stangen, de kippen in legbatterij, de honden en katten in china, die levend gevild worden en dan gekookt in warm water voor het vlees, dat zoiets allemaal kan, Het zijn dieren en geen dingen, zij kunnen ook voelen en zijn ook bang !!! Alle mensen moesten eens geconfronteerd worden met de filmpjes en foto's hoe het er aan toe gaat in de veeindustrie, ganzen die geplukt worden voor veren, ganzen in een mini kooi en dwangmatig gevoed voor FOIE GRAS...En dan nog de transport van de dieren naar het slachthuis, dagen in een vrachtwagen zonder eten en drinken...Ik heb alles bekeken en krijg geen vlees meer af!! Ik denk als de mensen alles zouden zien, ook geen of minder vlees zouden eten!!!

veronique - 21-04-2013 - 20:23

Leuke actie.

ALF

K. - 05-04-2013 - 18:23


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 volgende »