Gastenboek

Wat vind jij ervan dat er, nu je dit leest, 323 duizend konijnen lijden voor de (buitenlandse) vleesindustrie?
Laat hier een bericht achter met jouw mening over de konijnen in de vee-industrie. Of je mening over Stichting Konijnen in Nood


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4

 

Een schande vindt ik het dat alles draaid om geld geld en nog eens geld! zelfs dieren in een dierenzaak krijgen niet wat ze nodig hebben zoals vers hooi en groenten! wij als mens hebben d keuze om gezond of brol te eten! Dieren niet en moeten dus eten wat ze krijgen daarom vindt ik het een schande dat deze beesten geperste brol als pellets krijgen! en toch blijven dez vriendjes ons lief hebbe! :-( daarom hou ik van men beestjes! ter herinnering van men overleden vriendje op 08/05/2012 :-((( kmis je!

kristof - 28-03-2013 - 12:50

goed werk! ik ben zelf ene dierenliefhebben en hou al 12 jaar konijnen. kan er neit tegen als dieren niet goed behandeld worden. dieren doen ons niks ze hebben een belangrijke functie en dat moet gerespecteerd woorden. helaas kunne de dieren zelf niet terug vechten. dus moeten wij het voor ze doen.

chantal - 27-03-2013 - 20:13

Zéér prachtig initiatief!!!
Konijnen in de vee industrie verdienen een veel beter leven dan dit!
Ik hoop dat mensen inzien hoe erg het gesteld is met deze dieren! Ook konijnen in de vee-industrie verdienen op een echt konijnenleven!!!

Wendy - 27-03-2013 - 20:03

Goed initiatief dat er een stichting is die het leed van konijnen
individueel onder de aandacht brengt!Konijnen zijn lieve aaibare
levende wezens die niet afgeslacht mogen worden voor de bontindustrie
of voor consumptie!Handen af van het konijn!

Martin van der Kolk - 27-03-2013 - 16:30

Mensen en dieren zouden op zijn minst beide profijt moeten hebben van het dierenhouden voor hun vlees, zuivel of eieren. Overal waar een dier niet kan en niet mag leven naar zijn eigen aard is sprake van het onwaardig houden van dieren. Immers welk recht heeft de mens om een dier dat net als wij ook een onderdeel is van en afhankelijk is van de aarde, te verhinderen naar zijn eigen aard te mogen leven? Economisch gewin over de ruggen van dieren die hun stem er niet eens tegen kunnen verheffen is onbeschaafd en dus oneerlijk. Met alle aandacht voor de kippen, varkens en de koeien die niet meer buiten mogen grazen is het goed dat ook de konijnenindustrie aan de kaak wordt gesteld. In de nieuwe Wet Dieren die per 1 januari 2013 is ingegaan staat nu ook en dat is nieuw, dat de intrinsieke waarde van het dier erkend wordt, namelijk de waarde die het dier heeft voor zichzelf. Dieren zijn wezens met gevoel en inbreuk op de integriteit en het welzijn van dieren moet worden voorkomen (artikel 1.3). In hetzelfde artikel wordt aangegeven waarvan, door de mens gehouden dieren moeten worden gevrijwaard. Daarbij zijn de ‘vijf vrijheden van Brambell’ onverkort in de wettekst overgenomen. Prof. Brambell heeft in 1965(!) in opdracht van de Britse regering een vijftal voorwaarden opgesteld waarmee het welzijn van gehouden dieren wordt gewaarborgd:
Dieren dienen te zijn gevrijwaard van:
1. dorst, honger en onjuiste voeding;
2. fysiek en fysiologisch ongerief;
3. pijn, verwondingen en ziektes;
4. angst en chronische stress;
5. beperking van hun natuurlijk gedrag.

In de vee-industrie blijft de Wet Dieren vooralsnog een papieren tijger. Dierenrechtenorganisaties, zoals ook Konijnen in Nood, hebben met de Wet in de hand het gelijk aan hun zijde, al ondervinden zij in werkelijkheid dat gelijk hebben nog niet hetzelfde is als gelijk krijgen.

Rinie van der Zanden - 16-02-2013 - 14:19


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4