Nieuws

De acties van Stichting Konijn in Nood  volgen elkaar in rap tempo op. Het laatste nieuws, is te volgen via onze Konijn in Nood Facebook pagina.
http://www.facebook.com/St.KonijneninNood/
 
Stichting Konijn in Nood start met nieuwe campagne
3 oktober 2021, de dag voor dierendag!
 
Door de corona crisis lag veel stil, zo ook de acties van Stichting Konijn in Nood, maar achter de schermen bleven we zeer actief voor de konijnen in de dierenwinkels en tuincentra en natuurlijk de konijnen die dagelijks lijden in de Nederlandse vee industrie, de konijnenhouderij.
Maar we zijn TERUG! 
En hoe? Met een nieuwe campagne die de handel in konijnen door dierenwinkels en tuincentra moet terug dringen.
Zo zijn we op zondag 3 oktober 2021 de Intratuin vestigingen van Zoetermeer, Pijnacker en Voorschoten in gegaan met borden om de klant te informeren. Alles verliep vreedzaam en na een tijdje zijn we naar de Ranzijn vestigingen van Delft en Leiderdorp gegaan. Zie onze Facebook pagina voor foto's en video's van de actie.

Nettorama haalt konijnenvlees uit de schappen: Pasen zonder konijnenbout
11 april 2020, Stiens
 
Na strijdbare, maar vreedzame acties van dierenrechtenorganisatie Stichting Konijn in Nood erkent winkelketen Nettorama het leed achter konijnenvlees en stopt daarom met de verkoop hiervan. Het hoofdkantoor van de supermarktketen, gevestigd in het Noord-Brabantse Oosterhout, heeft dit bevestigd. De consument zal in de winkels van Nettorama geen konijnenvlees meer zien liggen.
 
Afgelopen winter demonstreerde Stichting Konijn in Nood met borden en toespraken in de winkels, daar waar ze normaal buiten de winkels staan om de consument te informeren.
"Wij zijn ontzettend blij met dit succes. Het is loon na hard werken en het bewijs dat actievoeren zin heeft, als je maar volhoudt,” zei Peter Janssen, woordvoerder van Stichting Konijn in Nood. "Naast de langlopende campagne tegen de verkoop van konijnenvlees door Lidl, die begon in november 2016, zal de stichting haar pijlen zetten op Jan Linders. Dit is een supermarktketen die misschien niet in heel Nederland bekend is, maar die wel het hele jaar door konijnenvlees verkoopt. Konijnen zijn geen producten. Het zijn levende wezens met een intrinsieke waarde, met een wil om te leven, net als ieder ander levend wezen,” vervolgde hij.
Eerder lukte het de dierenrechtenorganisatie al om de 461 winkels van Aldi in Nederland konijnenvleesvrij te krijgen.
 
Het onderzoek dat Konijn in Nood in samenwerking met Animal Rights afgelopen winter publiceerde toonde duidelijk het dierenleed achter de gesloten deuren van de Nederlandse konijnenhouderij.
Het voorheen verkochte konijnenvlees door Nettorama werd ingekocht in China, waar helemaal geen welzijnsnormen voor dieren zijn.
 
Stichting Konijn in Nood
 

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
 


  Nieuwe campagne van Stichting Konijn in Nood richt zich op de verkoop van konijnenvlees uit China door Nettorama
1 januari 2020, Stiens 
 
Stichting Konijn in Nood gaat haar campagne tegen de verkoop van konijnenvlees door winkelketens uitbreiden. Naast de campagne gericht tegen Lidl zal de dierenrechtenorganisatie ook actie gaan voeren tegen en bij winkels van supermarktketen Nettorama. Nettorama verkoopt in haar tweeëndertig filialen konijnenvlees uit China.  
 

China is de grootste fokker van vleeskonijnen en de grootste exporteur van konijnenvlees ter wereld. Zij "produceren” konijnenvlees tegen lage kosten en daarom ligt het ook in Nederland in de winkel. Nettorama prijst dit konijnenvlees aan met een lage "feestprijs”. 
Het doel van Stichting  Konijn in Nood is om door middel van verschillende actievormen de Nettorama te doen bewegen te stoppen met de verkoop van (Chinees) konijnenvlees.
 

Stichting Konijn in Nood is een dierenrechtenorganisatie die opkomt voor de belangen van vleeskonijnen. Konijnen lijden zeer in de fokkerijen: door verschillende welzijns- en gezondheidsproblemen overlijdt twintig procent van de jonge konijnen nog voor ze de slachtleeftijd van elf weken hebben bereikt. Onlangs nog publiceerde de stichting in samenwerking met dierenrechtenorganisatie Animal Rights een groot onderzoek naar de konijnen in vleeskonijnenhouderijen in Nederland. Bijna overal werden dode, zieke, gewonde en/of stervende konijnen tussen de levende konijnen aangetroffen. 
Dit onderzoek bereikte diverse grote nieuwssites en ook zijn er kamervragen ingediend naar aanleiding van dit onderzoek.

 
Afbeelding invoegen
 
http://www.change.org/p/lidl-hoofdkantoor-lidl-stop-met-de-verkoop-van-konijnenleed-vlees
 
De Lidl adverteert met konijnenvlees dat uit zogenoemde parksystemen afkomstig is. Hierdoor lijkt het of de konijnen een goed leven hebben gehad.

Echter, de moeder- en vaderkonijnen zitten hun leven lang in krappe, draadgazen kooien. Ook de jonge vleeskonijnen brengen hun korte leven in deze kooien door, voordat ze naar het slachthuis vervoerd worden als ze elf weken oud zijn. 1 op de 5 konijnen gaat dood op de fokkerij.

De vorige keer dat Stichting Konijn in Nood een petitie startte was voor een Aldi zonder konijnenvlees. En dat is dankzij jullie steun in 2017 gelukt! Nu heeft Konijn in Nood al sinds 2016 een strijdbare, informatieve en vreedzame campagne voor een Lidl zonder konijnenvlees.

Stichting Konijn in Nood vraagt je om deze petitie te tekenen om zo een einde te maken aan de verkoop van konijnenvlees bij de Lidl. Jouw handtekening is een direct signaal naar het hoofdkantoor van de Lidl.
Met het ondertekenen van deze petitie verplicht jij je tot niets. We hopen dat jij de petitie ook deelt op Facebookpagina en andere sociale media.
 
Dank namens de 336.000 konijnen in de Nederlandse vee industrie!

 
Tess (11) stuurt haar film en kerstwens naar ruim 300 supermarkten:
stop met verkopen van konijnenleed

De 11 jaar oude Tess heeft deze week een brief (zie onder dit bericht) naar de directie van Lidl, AH, MCD, Dirk, Jan Linders, Vomar en Poiesz gestuurd met daarin de link van haar film (zie hieronder) over haar drie zieke konijntjes en haar liefste kerstwens aan de supermarkten: stop met het verkopen van konijnenleed. Ook de bedrijfsleiders van honderden supermarkten ontvingen van Tess de brief. Het filmpje gaat over de zieke konijntjes uit de meedogenloze konijnenfok-industrie die Tess verzorgd heeft. Ondanks de zorg van Tess en de dierenarts hebben de konijntjes het niet gehaald. Zij zijn helaas geen uitzondering: twintig procent van de konijntjes in deze industrie is door ziekte al dood voordat ze de slachtleeftijd van 11 weken gehaald hebben. De konijnenhouderij is een zieke industrie: konijnen slijten hun korte leven op draadgaas of op plastic roosters, ze mogen geen konijn zijn en lijden hierdoor heel erg. Zo erg dat ze elkaar vaak verwonden. Jonge konijntjes horen te rennen, huppelen, graven en samen te spelen. En niet in een  horrorstal op te groeien enkel als product. Tess vindt dat konijnen ook recht hebben op een mooi leven.

Reacties leugenachtig en teleurstellend

De reacties op de brief en kerstwens van Tess zijn tot nu toe niet erg hoopgevend. In de reactie van Albert Heijn liegen zij zelfs tegen Tess. Zo schrijft  AH dat bijna al haar konijnenvlees Beter Leven konijnenvlees 1 ster is. En dat de rest van het konijnenvlees uit een bedrijf uit België komt dat zogenaamd voorop loopt op het gebied van dierenwelzijn. Maar uit een advertentie van AH zelf blijkt dat dit niet waar is, want de konijnen die AH online verkoopt komen uit Hongarije, zie:  http://www.ah.nl/producten/product/wi189539/ah-konijnenbout?gclid=EAIaIQobChMInOb80r2t5gIV0eJ3Ch0qPASDEAQYASABEgLnMvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Wat ook niet klopt is dat de moederdieren in het Beter Leven 1 ster systeem in groepshuisvesting zitten, dat zitten ze maar een beperkt deel van de tijd. Het Beter Leven keurmerk van konijnen stelt helaas zeer weinig voor en heft het konijnenleed absoluut niet op. Ook bij een 1 Beter Leven ster konijnenfokkerij  gaat 20 procent van de dieren voortijdig dood en kan niet leven zoals een konijn hoort te leven. 


Jan Linders zegt dat ze het filmpje bekeken hebben en wensen Tess veel succes met de verzorging van haar konijntjes. Ze wensen Tess en alle konijnen een fijne kerst en verzekeren haar dat dit een actiepunt is bij hun inkopers. Maar dat veranderingen nu eenmaal niet zo snel gaan en dat ze nu eenmaal niet in een keer de beslissing kunnen nemen om geen konijn meer te verkopen.... Twee filialen van Jumbo waaronder een in Dalfsen laten Tess weten dat zij om die reden geen konijnenvlees verkopen. Van de andere supermarkten heeft Tess nog niets gehoord.

Voor meer info pers: Sandra van de Werd, 06 40709218, namens Comité Dierennoodhulp en Konijn in Nood

Brief die Tess verstuurd heeft:

Beste bedrijfsleider,
 
Ik ben Tess en ik ben 11 jaar oud. Ik wil u vragen of u naar mijn filmpje  https://youtu.be/g4PbNPIx9XI wil kijken. Het filmpje gaat over de zieke konijntjes die ik verzorgd heb. Deze konijntjes kwamen uit de industrie en waren erg ziek. Wist u dat twintig procent van de konijntjes uit de industrie al dood gaat door ziekte voordat ze de leeftijd van 11 weken gehaald hebben? Deze konijntjes  slijten hun korte leven op draadgaas. Ze mogen geen konijn zijn en lijden heel erg. Zo erg dat ze elkaar vaak ook nog verwonden. Dat doet me erg veel verdriet. Want jonge konijntjes horen te rennen, huppelen, graven en samen te spelen. En niet in een  horrorstal op te groeien enkel als product. Ik vind dat konijntjes ook recht hebben op een mooi leven.

De reden dat ik u schrijf en mijn filmpje stuur is omdat ik u wil vragen of u geen konijn meer in uw supermarkt wil verkopen. Want de konijnenbouten die (als u die verkoopt) in uw supermarkt liggen komen uit dezelfde afschuwelijke kooihuisvesting als in mijn filmpje. En ook de zogenaamde parkhuisvesting-konijnen zien nooit echt een park, maar slijten hun leven in kooien. En ook daar sterft twintig procent van de konijntjes voortijdig aan ziektes .

Ik hoop heel erg dat u mijn filmpje bekijkt. Mijn kerstwens is dat u stopt met het verkopen van dit konijnenleed. Ik hoor graag van u of u dit wil doen.

Lieve groeten,
Tess,
ook namens stichting Comité Dierennoodhulp en stichting Konijn in Nood
e-mail: dierennoodhulp@hotmail.com  info@konijninnood.nl

 
 

Afbeelding invoegen
 
Dierenrechtenorganisaties doen aangifte tegen Minister van Justitie & Veiligheid Grapperhaus
29-11-2019
(zie ons gezamenlijke persbericht hieronder)

Dierenrechtenorganisaties Animal Rights, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Even geen Vlees, Konijn in Nood, Animal Save Nederland, Meat the Victims, Bite Back en Ds Hans Bouma op persoonlijke titel, gaan aangifte doen tegen CDA Minister van Justitie & Veiligheid Grapperhaus vanwege zijn uitspraken tijdens de algemene ledenvergadering van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) van afgelopen maandag in Heteren.

Naar de precieze juridische formulering van de aangifte kijkt op dit moment de advocaat van de organisaties Marco van Duijn, maar deze zal in ieder geval aanzetten tot geweld en het uitlokken van strafbare feiten bevatten.

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar Grapperhaus sprak op deze vergadering in de eerste plaats als Minister van Justitie & Veiligheid. Terwijl hij de ene keer nog oproept om de "kiezen op elkaar zetten, ook al zou je anders willen", roept hij enkele zinnen later al weer op tot eigenrichting.

Volgens het live-blog van de bijeenkomst vindt Minister Grapperhaus het bijvoorbeeld geen probleem om een hogedrukspuit op activisten te zetten. Dit is echter extreem gevaarlijk. Agroarbo zegt hierover: "Als het lichaam geraakt wordt door een hoge druk vloeistofstraal, dringt deze diep in het lichaam door." Euronorm beoordeelt de impact van een straal uit een hogedrukreiniger als vergelijkbaar met "verwondingen door elektriciteit of een vuurwapen."

Daarnaast riep hij op tot diefstal: "Gooi auto's niet meer om, zoals in Boxtel gebeurde, maar laad de auto's van activisten op een platte kar en neem ze mee. Dan heb je meteen de kentekens en mogen ze de auto zelf komen ophalen. Weten we ook precies wie het zijn."

Soms leken Grapperhaus' opmerkingen de kant op te gaan van Wilders' 'minder Marokkanen' retoriek: "Activisten en extremisten provoceren. Ik snap de emotie, maar we moeten deze figuren weg krijgen. Ofwel achter tralies, ofwel land uit, ofwel zoveel boetes dat ze alleen nog krantenwijk kunnen lopen."

Advocaat Van Duijn onderzoekt dan ook of er sprake is van aanzetten tot haat tegen vreedzame, diervriendelijke burgers. Grapperhaus deed dit tegenover een publiek waarvan hij weet dat zij en hun achterban niet terugschrikken voor geweld en intimidatie.

Voorbeelden van dat laatste zijn de bedreiging van Talpa begin augustus; de aanhoudingen tijdens de Malieveld protesten van 1 en 16 oktober voor onder andere bezit van katapult en rookbommen, gooien met vuurwerk, vernieling en belediging; de 'trekkerterreur' op 14 oktober bij het provinciehuis van Groningen met onder andere het vernielen van de deur van het provinciehuis, het aanrijden van een politiepaard en hekken die gelanceerd werden richting passerende fietsers; de bedreiging van de Brabantse CDA-fractie eind oktober; de barricade van het politiebureau van Zuidhorn op 4 november na het gijzelen van twee rechercheurs door een boer; en de levensgevaarlijke verkeerssituaties die op 25 november werden gecreëerd bij het blokkeren van opritten naar snelwegen en de aanrijding op de N36.

De dierenrechtenorganisaties zijn de rechtsongelijkheid tussen klimaat- en dierenactivisten enerzijds en de veeboeren anderzijds al langer beu. Deze ongelijkheid uit zich vooral in het verschil in politieoptreden bij demonstraties, maar ook in de reactie van Minister Grapperhaus op de acties.

Nu Grapperhaus ook overgaat tot het aanzetten tot diefstal en geweld is voor de dierenrechtenorganisaties de maat vol en wordt er aangifte gedaan. Individuele burgers kunnen zich hierbij aansluiten.
Kamervragen van de Partij voor de Dieren zullen hopelijk meer inzicht geven in wat de Minister precies gezegd heeft.



 
Afbeelding invoegen  
Demonstratie Marathon 2019. Lidl stop de verkoop van konijnenvlees.
Op zaterdag 26 oktober is Stichting Konijn in Nood voor de tweede keer een demonstratie marathon begonnen tegen de verkoop van konijnenvlees door de Lidl
 
Ook in 2016 organiseerde Konijn in Nood een soort gelijke demonstratie marathon langs 12 verschillende Lidl winkels in 6 dagen tijd. Dit jaar zullen we op de drukste winkeldag van de week demonstreren tegen de verkoop van het gruwel product dat konijnenvlees heet. Tevens zullen we mensen informeren over de omstandigheden waaronder konijnen leven in de Nederlandse vee industrie.
Dit zijn de data's en locaties:
- Zaterdag 26 oktober 2019 Lidl Eindhoven start 12:00
- Zaterdag 9 november 2019 Lidl Hilversum start 12:00
- Zaterdag 16 november 2019 Lidl Dordrecht i.v.m. met de Sinterklaas intocht starten we eerder en eindigen we eerder. Het protest is van 11:00 tot 14:30

- Zaterdag 23 november 2019 Lidl aan de Tjalk 1509 in Lelystad start 12:00
- Zaterdag 30 november 2019 Lidl Den Haag start 12:00
- Zaterdag 7 december 2019 Lidl aan de Doctor c. Lelyweg in Arnhem start 12:00 
 
En de afsluiting van de Demonstratie Marathon zal net als drie jaar geleden zijn in Amsterdam op zaterdag 14 december 2019.
 
Stichting Konijn in Nood sleept Albert Heijn voor de Reclame Code Commissie
6 november 2018, Stiens 

De dierenrechtenorganisatie Stichting Konijn in Nood is ontsteld over de reclame waarin konijnenvlees als wild wordt gepromoot in de folder door supermarktketen Albert Heijn en heeft een officiële klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.
 
Feitelijk onjuist en misleidend
Het is misleidend om de consument te doen geloven dat konijnen en eenden als wild hebben geleefd. Wild is een verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven en zelf op zoek gaan naar hun eten.
 
Woordvoerder van Stichting Konijn in Nood, Peter Janssen stelt: "Deze dieren komen uit fokkerijen. Zelf ben ik namens Stichting Konijn in Nood met een afvaardiging van de Albert Heijn naar de fokkerij en het slachthuis in Hongarije geweest om te zien hoe deze dieren worden gefokt en gedood.”
 
Eis
De dierenrechtenorganisatie eist een rectificatie en het stoppen van het promoten van konijnen en eendenvlees als wild. Tevens is Konijn in Nood van mening dat het hoofdkantoor van Albert Heijn excuses is verschuldigd aan de consument voor deze misleidende advertentie. Stichting Konijn in Nood verwijst naar een uitspraak van de Reclame Code Commissie in 2016 waarin een dierenwelzijnsorganisatie vergelijkbare zaak won, naar aanleiding van zogenaamd wild dat werd verkocht door de Lidl.
 
Stichting Konijn in Nood strijdt al sinds haar oprichting in 2011 met succes tegen de verkoop van konijnenvlees. Zo zijn in 2017 de Aldi en Plus supermarkten gestopt met dit zeer dieronvriendelijke product. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website.
 
Stichting Konijn in Nood
Postbus 109050AA Stiens
06-24236999
info@konijninnood.nl
 
 Afbeelding invoegen  
Protest tegen de verkoop van konijnenvlees

Jaarlijks rond Wereld Veganisme Dag op 1 november, start Stichting Konijn in Nood de campagne ´Kerstkonijn van tafel.´ Ook dit jaar gaan we ervoor!

VOOR DE FOTO´S VAN HET PROTEST ZIE FOTO ALBULM OP DEZE WEBSITE.
 
Datum: zaterdag 3 november 2018
Locatie: Havenstraat 71, 1271 AD Huizen
Tijd: 14:00 tot 17:00
Contactpersoon: Peter Janssen, woordvoerder van Stichting Konijn in Nood
Email: info@konijninnood.nl
 
Zaterdag 3 november zal onze campagne "Kerstkonijn van tafel” starten, gericht tegen de verkoop van konijnenvlees. We zullen het protest om 14.00 uur starten bij het hoofdkantoor van de Lidl, om vervolgens naar de achter het hoofdkantoor gelegen Lidl winkel te lopen om daar het publiek te informeren, middels folders, spandoeken en foto's.
Met het hoofdkantoor van Lidl is Stichting Konijn in Nood al sinds 2016 in gesprek zonder noemenswaardige voortuitgang. Daar waar de Aldi en de Plus supermarkten afgelopen jaar wel het zinkende schip dat konijnenvlees heet hebben verlaten, kiest Lidl ervoor om ook dit jaar weer vanaf begin oktober tot na kerst konijnenlijkjes te verkopen.
Er zijn verschillende redenen te noemen waarom wij bij de Lidl demonstreren en niet bij andere supermarkten die konijnenvlees verkopen. In elke Lidl vestiging ligt konijnenvlees in de vriezer. Dat is niet zo bij Albert Heijn (alleen de 500 grootste winkels) en ook niet bij Jumbo. Veel van de Jumbo winkels zijn franchise en bepalen grotendeels zelf of ze wel of geen konijnenvlees verkopen. Tevens denken we binnen onze stichting dat het beter is om te focussen op een winkelketen dan om de aandacht te verspreiden over meerdere winkelketens.
We weten uit ervaring dat supermarkten liever geen demonstrerende dierenvrienden voor hun winkel willen hebben. Toch zijn wij genoodzaakt om te blijven strijden voor de konijnen in de Nederlandse vee-industrie die behandeld en verkocht worden alsof het producten zijn.
Wij zijn Stichting Konijn in Nood en wij willen een landelijk fokverbod voor de gehele commerciële konijnenhouderij en een breed gedragen maatschappelijke boycot op konijnenvlees!


 
Afbeelding invoegen  
Demonstratie voor de kerstkonijnen in de megastallen.
 
Wanneer: Zaterdag 15 december 2018
Waar: Gemeentehuis Raalte,
Adres: Zwolsestraat 16 te Raalte

De demonstratie zal langs de Albert Heijn en de Jumbo gaan. Twee winkels die nog steeds konijnenvlees verkopen. Dit protest richt zich dus niet alleen op de producent (fokker) maar ook op de verkoper van het konijnenleed!
Verzameltijd 13:30 uur
Schaalvergroting vindt in vele sectoren van de vee-industrie plaats. Het aantal bedrijven dat dieren uitbuit wordt wel minder, maar de bedrijven van konijnenfokkers, geitenhouders, varkensboeren, en nertsenfokkers die overblijven worden wel groter. Het aantal slachtoffers dat dagelijks lijdt om hun melk, ei, vlees en bont wordt NIET minder!
 
Stichting Konijn in Nood wil de vleeskonijnen die met Kerst door voornamelijk de oudere generatie wordt gegeten niet vergeten in deze decembermaand vol feesten. Wij organiseren een protest op 15 december en we hopen dat je ook komt om een stem te zijn voor de vleeskonijnen die elf weken in kleine draadgazenkooien lijden tot ze naar buitenlandse slachthuizen worden vervoerd.
We zien je graag voor het gemeentehuis van Raalte, van waaruit we gaan lopen langs twee supermarkten om vervolgens de wandeling af te sluiten bij een van Nederlands grootste konijnenfokkerijen, namelijk die van Mark Hendriks aan de Pleegsterdijk 28A.
Het protest heeft een ingetogen en vreedzaam karakter. Iedereen is welkom, zolang zij zich niet specicistisch uitlaten. Ook discriminerende en racistische opmerkingen worden niet getolereerd. We willen een organisatie zijn waar iedereen zich kan thuis voelen. Er wordt rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn. Er zal een volgauto mee rijden.
 
Stichting Konijn in Nood is opgericht in 2011 en heeft drie doelen: 1. Een wettelijk konijnenfokverbod; 2. Een breed gedragen boycot vanuit de maatschappij op konijnenvlees; 3. Een einde aan de verkoop van konijnenvlees door supermarkten. In dat laatste zijn we ZEER succesvol. Plus Supermarkten heeft ook dit najaar weer laten weten geen konijnenvlees te verkopen, net als de Aldi, Coop, Spar, Dirk van den Broek, Vomar en Dekamarkt.


 
Konijnen veilen op voetbalfeestje leidt tot groot protest 14 december 2017
 
Vijf dierenbelangenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood en Konijn in Nood) hebben een brandbrief gestuurd naar het bestuur van de gemeente Noordwijk met daarin het dringende verzoek op te treden tegen het veilen van levende konijnen op de door voetbalvereniging SJC georganiseerde konijnenveiling die op zaterdagavond 16 december in de gemeentelijke sporthal in de plaats vind. De dierenorganisaties hebben eerder al tevergeefs per brief contact opgenomen met het bestuur van de voetbalvereniging. Nu de voetbalvereniging hierover klaarblijkelijk niet in gesprek wil gaan, is het aan de gemeente om te gaan handhaven. Doet de gemeente dat niet dan zullen de dierenorganisaties aangifte gaan doen van overtreding van de Wet dieren. Door levende konijnen te veilen op een feestje van een voetbalvereniging waar men ook nog eens veel alcohol nuttigt, houdt men op geen enkel manier rekening met de intrinsieke waarde van de dieren en draagt men zeker niet bij aan het verantwoord aanschaffen van een dier en het daar zorgvuldig mee omgaan zoals de Wet dieren voorschrijft. Dit dierenmisbruik heeft bovendien niets met sport te maken, integendeel: het is bijzonder onsportief om zo met dieren om te gaan en geheel onnodig.
 
Wet dieren 
 
In de Wet dieren staat dat een ieder rekening dient te houden met de intrinsieke waarde van een dier en dat een dier niet zonder redelijk doel in zijn welzijn mag aangetast worden. Ook wil de overheid met de Wet dieren bewerkstelligen dat mensen bewust nadenken voordat ze een dier aanschaffen en op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid die een dier nemen met zich mee brengt. Om die reden is het bijvoorbeeld strafbaar om dieren op straat te koop aan te bieden en mogen dierenwinkels dieren niet langer meer in etalages zetten. Impulsaankopen moeten zo verhinderd worden zodat dieren daar niet het slachtoffer van worden.

Traditie
 
Al is het konijnen veilen al een 60-jarige traditie voor deze voetbalclub, tradities veranderen gewoonlijk mee met de wet en ook met hoe de samenleving verandert. De kijk op dieren en hoe wij met hen om dienen te gaan is in de afgelopen zestig jaar in onze samenleving nogal verandert. Zestig jaar geleden was er niet eens een wet waar we rekening met dieren dienden te houden. Overigens bestaat het merendeel van de kavels van deze veiling al niet meer uit levende dieren, maar uit bijvoorbeeld uitstapjes. Het kan niet al te moeilijk zijn om er een leuke festiviteit van te maken zonder dat er levende dieren voor het vermaak geveild gaan worden.


22 DECEMBER VREDESDIENST VOOR DIEREN ~ KERSTOPROEP AAN ALLE MENSEN

Ondersteunt door 19 dierenbelangenorganisaties waaronder Caring Vets
 
Straks is het weer kerstmis, een feest dat door velen van ons gezien wordt als feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken en is het schrikbarend hoe wij met elkaar en dieren om kunnen gaan. Voor menig dierenliefhebber geldt dat eigen hond, kat of ander dierbaar huisdier een goed en lang leven wordt gegund. Maar anders ligt dat voor al die ver van ons weggestopte naamloze miljoenen dieren die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden. Wreedheden tegen mens, kind en dier staan niet los van elkaar en iedere vorm is even verwerpelijk. Zet daarom zelf een eerste stap naar wereldwijde vrede: laat dieren geen onderdeel zijn van je Kerstdiner. Het wordt tijd dat we ons bezinnen op hoe we omgaan met andere levende wezens met bewustzijn en gevoel.
 
Kom naar de speciaal hiervoor georganiseerde Vredesdienst voor Dieren!
Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers en drie zangers, zie http://www.vredesdienst.nl/programma . De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter.
 
LOCATIE: Nassaukerk, Wittenkade 111 - 1052 AG Amsterdam
TIJD: Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur en daarna gelegenheid tot napraten met een drankje en diervriendelijk hapje
 
VREDESDIENST MAALTIJD Voorafgaand aan de Vredesdienst voor Dieren kun je lekker eten (vegan en organic 3-gangen maaltijd) bij Zaal 100, de Wittenstraat 100, 1052 BA Amsterdam. Kostprijs 9 euro. Aanvang 17.30 uur tot 19.00 uur (vertrek). Wel vooraf reserveren bij Erik erik@vekologisch.nl (06-40755695).
 
Op de website www.vredesdienst.nl vindt je alle informatie en zie ook https://www.facebook.com/events/2030807907202617/
 
De stap van verruwing en geweld tegen dieren naar geweld tegen onze eigen soortgenoten is klein. Het laatste ligt in het verlengde van het eerste. 'Zolang er slachthuizen zijn zullen er ook slagvelden zijn', schreef de Russische schrijver Tolstoj al. Onderstaande 19 dierenorganisaties zijn van mening dat juist voor een Vredesfeest geen mishandeling, uitbuiting, geweld, doding en slachting behoren plaats te vinden. Van geen enkel voelend levend wezen op aarde. Alleen dan kan er van echte vrede sprake zijn. Gezien de vele mogelijkheden van tegenwoordig kan men ook zónder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk eten. Zie bijvoorbeeld het heerlijke veganistische recept op www.vredesdienst.nl
Wij hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren! DE VREDESDIENST VOOR DIEREN WORDT
 
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Akka's Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Stichting Dierennood,
Stichting Konijn in Nood, Plenty Food, VeganChallenge, De Faunabescherming, Stichting KonijnenBelangen, Dier & Recht, Caring Vets, Bont voor Dieren, stichting Melief en Varkens in Nood
LAAT JE HOND THUIS Wij verzoeken mensen om hun hond thuis te laten. Voor de hond is het geen pretje om een paar uur stil te zitten en zich koest te houden. Bovendien gaat de Vredesdienst voor dieren niet over huisdieren, maar juist over al die miljoenen maar al te vaak vergeten ver weggestopte dieren die op het bord belanden.


 
 Wake voor de kerstkonijnen die lijden in de grootste konijnenfokkerij van Nederland
 Leerbroek 24 november 2017
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op zaterdag 16 december 2017 een wake houden aan de Leerbroekseweg 33 in Leerbroek, vlakbij Leerdam.
Dit vreedzaam en ingetogen protest is onderdeel van de 'Kerst konijn van Tafel' campagne. De pers en iedereen die om dieren geeft is van harte welkom om 16:00 bij de kerk in Leerbroek. Tevens is dit protest bij konijnenfokker Arie Kool, de start van een langlopende campagne voor de sluiting van Nederlands grootste konijnenhel! 33 duizend konijnen lijden in deze megastallen!!
 
Daar waar het Stichting Konijn in Nood is gelukt om de konijnenhel van Moergestel te sluiten in 2017 zullen we ons in 2018 volledig richten op die vele slachtoffers die voor de buitenlandse vlees industrie dagelijks lijden.
 
 
Gezin loopt de vierdaagse in de kleding van Stichting Konijn In Nood
Ridderkerk, 1 juni 2017 

Stichting Konijn in Nood is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om onze stichting bekend te maken bij het grote publiek. 
De dieren in de vee-industrie verdienen een stem, zeker de vergeten dieren waar de konijnen onder vallen. Daarom zijn we extra blij met de sportieve inzet van onze vrijwilligers die tijdens de vierdaagse lopen met een t-shirt van Stichting Konijn in Nood. Ook zal op 5 juni 2017 een vrijwilligster van Stichting Konijn in Nood deelnemen aan de 235 km lange fiets Elfstedentocht in Friesland.  

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 
Statenlid van de Partij voor de Dieren dient motie in tegen de commerciële konijnenhouderij in Noord Brabant 
Provinciehuis Noord Brabant, Den Bosch 21 april 2017 

Afbeelding invoegen  
Vrijdag 21 april 2017 zal Marco van der Wel een motie indienen over de konijnen in de Brabantse konijnenhouderij. Op dit moment dat u dit leest lijden er 159.976 konijnen op draadgazen kooien in 24 fokkerijen. Daar moet een einde aankomen, daarom strijden wij als Stichting Konijn in Nood graag hand in hand met de Partij voor de Dieren.

In de onderstaande link, zie je een artikel van het Brabants dagblad.



De doppen spaaractie van Stichting Konijn in Nood is van start gegaan.
Spaar jij mee?

 
Afbeelding invoegen
 
 
FLYER ACTIE in Moergestel!
Om het landelijke protest tegen konijnenleed mee aan te kondigen.
Zaterdag 8 april 2017, Moergestel
 
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op 8 april 2017 flyers uitdelen aan de buurtbewoners en dorpsgenoten van dhr. van Dijk. Hij heeft een konijnenfokkerij aan de Oostelvoortjes 19 te Moergestel. Waar extreem dierenleed is geconstateerd door het inspectie team van Stichting Konijn in Nood. Dit dierenleed is ook vastgelegd door een cameraploeg van Omrop Fryslan. Op zaterdag 25 maart 2017 zal op NPO 2 het konijnenleed zichtbaar zijn in de documentaire Fryslan Dok. Deze documentaire is op YouTube al meer dan 10.000 keer bekeken.



Publicatie van ZEER schokkende beelden!
22 december 2016
 
Het inspectie team van Stichting Konijn In Nood heeft de afgelopen maanden inspecties uitgevoerd bij verschillende konijnenfokkerijen in Noord Brabant, Gelderland en Overijssel. Vandaag 3 dagen voor kerst, publiceert Omrop Fryslan de schokkende beelden in een online uitzending. Een aantal foto's zijn te zien in op de website van Konijn in Nood, zie foto album in de bovenbalk. Tijdens de laatste inspectie op het bedrijf van dhr. van Dijk in Moergestel, zijn er door het inspectieteam van Stichting Konijn in Nood ook 16 konijnen bevrijd uit zeer slechte omstandigheden. Deze dieren krijgen nu een tweede kans op leven bij mensen die wel van dieren houden.
Overvolle hokken, en dode dieren tussen de levende. Het is een terugkerend beeld van een sector waar niet veel positiefs over te melden valt.
Ook in 2011 is er een groot onderzoek gedaan naar de konijnenhouderij, en ook toen kwamen de activisten van Ongehoord de zelfde dieronvriendelijke en zeer onhygiënische omstandigheden tegen.  
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
Photoshoot for farm rabbits! Spreek je uit tegen konijnenvlees/leed!
 
Al meer dan 350 mensen zijn op de foto gegaan met het bordje van Stichting Konijn in Nood waarop te lezen staat: 'Ik boycot konijnenvlees, jij toch ook? Het is 1 van de digitale acties van Konijn in Nood die laagdrempelig zijn om aan mee te doen. Via de sociale media als Facebook, Twitter en Instagram vragen wij mensen om zich ook uit te spreken tegen het onrecht dat konijnen wordt aangedaan.
  Afbeelding invoegen
 
 
Via de subpagina's kun je het laatste nieuws lezen over de activiteiten van Stichting Konijn in Nood.
De website van Konijn in Nood is sinds februari 2012 online.

Konijn in Nood heeft drie campagnes door het jaar heen.

1. 'Sluit de konijnenhel' campagne tegen het leed dat konijnen moeten ondergaan achter de gesloten deuren van de Nederlandse vee-industrie. 



2. 'Aldi, stop de verkoop van konijnenvlees' gericht tegen de verkoop van konijnenvlees.

                              
De blokkade actie van Konijn in Nood bij het hoofdkantoor van Aldi Nederland. Op de foto is niet te zien dat activisten van Konijnen in Nood zich hadden vast geketend, maar dat was wel het geval. 

3. 'Kerst konijn van tafel' campagne, deze campagne is gericht op de consument die met kerst aan zet is, om het konijnenvlees links te laten liggen en voor een diervriendelijke kerstmaaltijd te kiezen.