Nieuws

De acties van Stichting Konijn in Nood  volgen elkaar in rap tempo op. Het laatste nieuws, is te volgen via onze Konijn in Nood Facebook pagina.
http://www.facebook.com/St.KonijneninNood/
 
Zo heeft het actieteam binnen Stichting Konijn in Nood een demonstratie marathon georganiseerd van 7 t/m 12 november 2016. In die 6 dagen stonden gemiddeld 15 demonstranten mensen te informeren over het leed achter konijnenvlees. Ze stonden elke dag voor 2 verschillende Lidl vestigingen in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Schiedam.
 
Stichting Konijn in Nood sleept Albert Heijn voor de Reclame Code Commissie
6 november 2018, Stiens 

De dierenrechtenorganisatie Stichting Konijn in Nood is ontsteld over de reclame waarin konijnenvlees als wild wordt gepromoot in de folder door supermarktketen Albert Heijn en heeft een officiële klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.
 
Feitelijk onjuist en misleidend
Het is misleidend om de consument te doen geloven dat konijnen en eenden als wild hebben geleefd. Wild is een verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven en zelf op zoek gaan naar hun eten.
 
Woordvoerder van Stichting Konijn in Nood, Peter Janssen stelt: "Deze dieren komen uit fokkerijen. Zelf ben ik namens Stichting Konijn in Nood met een afvaardiging van de Albert Heijn naar de fokkerij en het slachthuis in Hongarije geweest om te zien hoe deze dieren worden gefokt en gedood.”
 
Eis
De dierenrechtenorganisatie eist een rectificatie en het stoppen van het promoten van konijnen en eendenvlees als wild. Tevens is Konijn in Nood van mening dat het hoofdkantoor van Albert Heijn excuses is verschuldigd aan de consument voor deze misleidende advertentie. Stichting Konijn in Nood verwijst naar een uitspraak van de Reclame Code Commissie in 2016 waarin een dierenwelzijnsorganisatie vergelijkbare zaak won, naar aanleiding van zogenaamd wild dat werd verkocht door de Lidl.
 
Stichting Konijn in Nood strijdt al sinds haar oprichting in 2011 met succes tegen de verkoop van konijnenvlees. Zo zijn in 2017 de Aldi en Plus supermarkten gestopt met dit zeer dieronvriendelijke product. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website.
 
Stichting Konijn in Nood
Postbus 109050AA Stiens
06-24236999
info@konijninnood.nl
 
 Afbeelding invoegen  
Protest tegen de verkoop van konijnenvlees

Jaarlijks rond Wereld Veganisme Dag op 1 november, start Stichting Konijn in Nood de campagne ´Kerstkonijn van tafel.´ Ook dit jaar gaan we ervoor!

VOOR DE FOTO´S VAN HET PROTEST ZIE FOTO ALBULM OP DEZE WEBSITE.
 
Datum: zaterdag 3 november 2018
Locatie: Havenstraat 71, 1271 AD Huizen
Tijd: 14:00 tot 17:00
Contactpersoon: Peter Janssen, woordvoerder van Stichting Konijn in Nood
Email: info@konijninnood.nl
 
Zaterdag 3 november zal onze campagne "Kerstkonijn van tafel” starten, gericht tegen de verkoop van konijnenvlees. We zullen het protest om 14.00 uur starten bij het hoofdkantoor van de Lidl, om vervolgens naar de achter het hoofdkantoor gelegen Lidl winkel te lopen om daar het publiek te informeren, middels folders, spandoeken en foto's.
Met het hoofdkantoor van Lidl is Stichting Konijn in Nood al sinds 2016 in gesprek zonder noemenswaardige voortuitgang. Daar waar de Aldi en de Plus supermarkten afgelopen jaar wel het zinkende schip dat konijnenvlees heet hebben verlaten, kiest Lidl ervoor om ook dit jaar weer vanaf begin oktober tot na kerst konijnenlijkjes te verkopen.
Er zijn verschillende redenen te noemen waarom wij bij de Lidl demonstreren en niet bij andere supermarkten die konijnenvlees verkopen. In elke Lidl vestiging ligt konijnenvlees in de vriezer. Dat is niet zo bij Albert Heijn (alleen de 500 grootste winkels) en ook niet bij Jumbo. Veel van de Jumbo winkels zijn franchise en bepalen grotendeels zelf of ze wel of geen konijnenvlees verkopen. Tevens denken we binnen onze stichting dat het beter is om te focussen op een winkelketen dan om de aandacht te verspreiden over meerdere winkelketens.
We weten uit ervaring dat supermarkten liever geen demonstrerende dierenvrienden voor hun winkel willen hebben. Toch zijn wij genoodzaakt om te blijven strijden voor de konijnen in de Nederlandse vee-industrie die behandeld en verkocht worden alsof het producten zijn.
Wij zijn Stichting Konijn in Nood en wij willen een landelijk fokverbod voor de gehele commerciële konijnenhouderij en een breed gedragen maatschappelijke boycot op konijnenvlees!


 
Afbeelding invoegen  
Demonstratie voor de kerstkonijnen in de megastallen.
 
Wanneer: Zaterdag 15 december 2018
Waar: Gemeentehuis Raalte,
Adres: Zwolsestraat 16 te Raalte

De demonstratie zal langs de Albert Heijn en de Jumbo gaan. Twee winkels die nog steeds konijnenvlees verkopen. Dit protest richt zich dus niet alleen op de producent (fokker) maar ook op de verkoper van het konijnenleed!
Verzameltijd 13:30 uur
Schaalvergroting vindt in vele sectoren van de vee-industrie plaats. Het aantal bedrijven dat dieren uitbuit wordt wel minder, maar de bedrijven van konijnenfokkers, geitenhouders, varkensboeren, en nertsenfokkers die overblijven worden wel groter. Het aantal slachtoffers dat dagelijks lijdt om hun melk, ei, vlees en bont wordt NIET minder!
 
Stichting Konijn in Nood wil de vleeskonijnen die met Kerst door voornamelijk de oudere generatie wordt gegeten niet vergeten in deze decembermaand vol feesten. Wij organiseren een protest op 15 december en we hopen dat je ook komt om een stem te zijn voor de vleeskonijnen die elf weken in kleine draadgazenkooien lijden tot ze naar buitenlandse slachthuizen worden vervoerd.
We zien je graag voor het gemeentehuis van Raalte, van waaruit we gaan lopen langs twee supermarkten om vervolgens de wandeling af te sluiten bij een van Nederlands grootste konijnenfokkerijen, namelijk die van Mark Hendriks aan de Pleegsterdijk 28A.
Het protest heeft een ingetogen en vreedzaam karakter. Iedereen is welkom, zolang zij zich niet specicistisch uitlaten. Ook discriminerende en racistische opmerkingen worden niet getolereerd. We willen een organisatie zijn waar iedereen zich kan thuis voelen. Er wordt rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn. Er zal een volgauto mee rijden.
 
Stichting Konijn in Nood is opgericht in 2011 en heeft drie doelen: 1. Een wettelijk konijnenfokverbod; 2. Een breed gedragen boycot vanuit de maatschappij op konijnenvlees; 3. Een einde aan de verkoop van konijnenvlees door supermarkten. In dat laatste zijn we ZEER succesvol. Plus Supermarkten heeft ook dit najaar weer laten weten geen konijnenvlees te verkopen, net als de Aldi, Coop, Spar, Dirk van den Broek, Vomar en Dekamarkt.


 
Konijnen veilen op voetbalfeestje leidt tot groot protest14 december 2017
 
Vijf dierenbelangenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood en Konijn in Nood) hebben een brandbrief gestuurd naar het bestuur van de gemeente Noordwijk met daarin het dringende verzoek op te treden tegen het veilen van levende konijnen op de door voetbalvereniging SJC georganiseerde konijnenveiling die op zaterdagavond 16 december in de gemeentelijke sporthal in de plaats vind. De dierenorganisaties hebben eerder al tevergeefs per brief contact opgenomen met het bestuur van de voetbalvereniging. Nu de voetbalvereniging hierover klaarblijkelijk niet in gesprek wil gaan, is het aan de gemeente om te gaan handhaven. Doet de gemeente dat niet dan zullen de dierenorganisaties aangifte gaan doen van overtreding van de Wet dieren. Door levende konijnen te veilen op een feestje van een voetbalvereniging waar men ook nog eens veel alcohol nuttigt, houdt men op geen enkel manier rekening met de intrinsieke waarde van de dieren en draagt men zeker niet bij aan het verantwoord aanschaffen van een dier en het daar zorgvuldig mee omgaan zoals de Wet dieren voorschrijft. Dit dierenmisbruik heeft bovendien niets met sport te maken, integendeel: het is bijzonder onsportief om zo met dieren om te gaan en geheel onnodig.
 
Wet dieren 
 
In de Wet dieren staat dat een ieder rekening dient te houden met de intrinsieke waarde van een dier en dat een dier niet zonder redelijk doel in zijn welzijn mag aangetast worden. Ook wil de overheid met de Wet dieren bewerkstelligen dat mensen bewust nadenken voordat ze een dier aanschaffen en op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid die een dier nemen met zich mee brengt. Om die reden is het bijvoorbeeld strafbaar om dieren op straat te koop aan te bieden en mogen dierenwinkels dieren niet langer meer in etalages zetten. Impulsaankopen moeten zo verhinderd worden zodat dieren daar niet het slachtoffer van worden.

Traditie
 
Al is het konijnen veilen al een 60-jarige traditie voor deze voetbalclub, tradities veranderen gewoonlijk mee met de wet en ook met hoe de samenleving verandert. De kijk op dieren en hoe wij met hen om dienen te gaan is in de afgelopen zestig jaar in onze samenleving nogal verandert. Zestig jaar geleden was er niet eens een wet waar we rekening met dieren dienden te houden. Overigens bestaat het merendeel van de kavels van deze veiling al niet meer uit levende dieren, maar uit bijvoorbeeld uitstapjes. Het kan niet al te moeilijk zijn om er een leuke festiviteit van te maken zonder dat er levende dieren voor het vermaak geveild gaan worden.


22 DECEMBER VREDESDIENST VOOR DIEREN ~ KERSTOPROEP AAN ALLE MENSEN

Ondersteunt door 19 dierenbelangenorganisaties waaronder Caring Vets
 
Straks is het weer kerstmis, een feest dat door velen van ons gezien wordt als feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken en is het schrikbarend hoe wij met elkaar en dieren om kunnen gaan. Voor menig dierenliefhebber geldt dat eigen hond, kat of ander dierbaar huisdier een goed en lang leven wordt gegund. Maar anders ligt dat voor al die ver van ons weggestopte naamloze miljoenen dieren die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden. Wreedheden tegen mens, kind en dier staan niet los van elkaar en iedere vorm is even verwerpelijk. Zet daarom zelf een eerste stap naar wereldwijde vrede: laat dieren geen onderdeel zijn van je Kerstdiner. Het wordt tijd dat we ons bezinnen op hoe we omgaan met andere levende wezens met bewustzijn en gevoel.
 
Kom naar de speciaal hiervoor georganiseerde Vredesdienst voor Dieren!
Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers en drie zangers, zie http://www.vredesdienst.nl/programma . De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter.
 
LOCATIE: Nassaukerk, Wittenkade 111 - 1052 AG Amsterdam
TIJD: Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur en daarna gelegenheid tot napraten met een drankje en diervriendelijk hapje
 
VREDESDIENST MAALTIJD Voorafgaand aan de Vredesdienst voor Dieren kun je lekker eten (vegan en organic 3-gangen maaltijd) bij Zaal 100, de Wittenstraat 100, 1052 BA Amsterdam. Kostprijs 9 euro. Aanvang 17.30 uur tot 19.00 uur (vertrek). Wel vooraf reserveren bij Erik erik@vekologisch.nl (06-40755695).
 
Op de website www.vredesdienst.nl vindt je alle informatie en zie ook https://www.facebook.com/events/2030807907202617/
 
De stap van verruwing en geweld tegen dieren naar geweld tegen onze eigen soortgenoten is klein. Het laatste ligt in het verlengde van het eerste. 'Zolang er slachthuizen zijn zullen er ook slagvelden zijn', schreef de Russische schrijver Tolstoj al. Onderstaande 19 dierenorganisaties zijn van mening dat juist voor een Vredesfeest geen mishandeling, uitbuiting, geweld, doding en slachting behoren plaats te vinden. Van geen enkel voelend levend wezen op aarde. Alleen dan kan er van echte vrede sprake zijn. Gezien de vele mogelijkheden van tegenwoordig kan men ook zónder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk eten. Zie bijvoorbeeld het heerlijke veganistische recept op www.vredesdienst.nl
Wij hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren! DE VREDESDIENST VOOR DIEREN WORDT
 
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Akka's Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Stichting Dierennood,
Stichting Konijn in Nood, Plenty Food, VeganChallenge, De Faunabescherming, Stichting KonijnenBelangen, Dier & Recht, Caring Vets, Bont voor Dieren, stichting Melief en Varkens in Nood
LAAT JE HOND THUIS Wij verzoeken mensen om hun hond thuis te laten. Voor de hond is het geen pretje om een paar uur stil te zitten en zich koest te houden. Bovendien gaat de Vredesdienst voor dieren niet over huisdieren, maar juist over al die miljoenen maar al te vaak vergeten ver weggestopte dieren die op het bord belanden.


 
 Wake voor de kerstkonijnen die lijden in de grootste konijnenfokkerij van Nederland
 Leerbroek 24 november 2017
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op zaterdag 16 december 2017 een wake houden aan de Leerbroekseweg 33 in Leerbroek, vlakbij Leerdam.
Dit vreedzaam en ingetogen protest is onderdeel van de 'Kerst konijn van Tafel' campagne. De pers en iedereen die om dieren geeft is van harte welkom om 16:00 bij de kerk in Leerbroek. Tevens is dit protest bij konijnenfokker Arie Kool, de start van een langlopende campagne voor de sluiting van Nederlands grootste konijnenhel! 33 duizend konijnen lijden in deze megastallen!!
 
Daar waar het Stichting Konijn in Nood is gelukt om de konijnenhel van Moergestel te sluiten in 2017 zullen we ons in 2018 volledig richten op die vele slachtoffers die voor de buitenlandse vlees industrie dagelijks lijden.
 
 
Gezin loopt de vierdaagse in de kleding van Stichting Konijn In Nood
Ridderkerk, 1 juni 2017 

Stichting Konijn in Nood is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om onze stichting bekend te maken bij het grote publiek. 
De dieren in de vee-industrie verdienen een stem, zeker de vergeten dieren waar de konijnen onder vallen. Daarom zijn we extra blij met de sportieve inzet van onze vrijwilligers die tijdens de vierdaagse lopen met een t-shirt van Stichting Konijn in Nood. Ook zal op 5 juni 2017 een vrijwilligster van Stichting Konijn in Nood deelnemen aan de 235 km lange fiets Elfstedentocht in Friesland.  

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 
Statenlid van de Partij voor de Dieren dient motie in tegen de commerciële konijnenhouderij in Noord Brabant 
Provinciehuis Noord Brabant, Den Bosch 21 april 2017 

Afbeelding invoegen  
Vrijdag 21 april 2017 zal Marco van der Wel een motie indienen over de konijnen in de Brabantse konijnenhouderij. Op dit moment dat u dit leest lijden er 159.976 konijnen op draadgazen kooien in 24 fokkerijen. Daar moet een einde aankomen, daarom strijden wij als Stichting Konijn in Nood graag hand in hand met de Partij voor de Dieren.

In de onderstaande link, zie je een artikel van het Brabants dagblad.De doppen spaaractie van Stichting Konijn in Nood is van start gegaan.
Spaar jij mee?

 
Afbeelding invoegen
 
 
FLYER ACTIE in Moergestel!
Om het landelijke protest tegen konijnenleed mee aan te kondigen.
Zaterdag 8 april 2017, Moergestel
 
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op 8 april 2017 flyers uitdelen aan de buurtbewoners en dorpsgenoten van dhr. van Dijk. Hij heeft een konijnenfokkerij aan de Oostelvoortjes 19 te Moergestel. Waar extreem dierenleed is geconstateerd door het inspectie team van Stichting Konijn in Nood. Dit dierenleed is ook vastgelegd door een cameraploeg van Omrop Fryslan. Op zaterdag 25 maart 2017 zal op NPO 2 het konijnenleed zichtbaar zijn in de documentaire Fryslan Dok. Deze documentaire is op YouTube al meer dan 10.000 keer bekeken.Publicatie van ZEER schokkende beelden!
22 december 2016
 
Het inspectie team van Stichting Konijn In Nood heeft de afgelopen maanden inspecties uitgevoerd bij verschillende konijnenfokkerijen in Noord Brabant, Gelderland en Overijssel. Vandaag 3 dagen voor kerst, publiceert Omrop Fryslan de schokkende beelden in een online uitzending. Een aantal foto's zijn te zien in op de website van Konijn in Nood, zie foto album in de bovenbalk. Tijdens de laatste inspectie op het bedrijf van dhr. van Dijk in Moergestel, zijn er door het inspectieteam van Stichting Konijn in Nood ook 16 konijnen bevrijd uit zeer slechte omstandigheden. Deze dieren krijgen nu een tweede kans op leven bij mensen die wel van dieren houden.
Overvolle hokken, en dode dieren tussen de levende. Het is een terugkerend beeld van een sector waar niet veel positiefs over te melden valt.
Ook in 2011 is er een groot onderzoek gedaan naar de konijnenhouderij, en ook toen kwamen de activisten van Ongehoord de zelfde dieronvriendelijke en zeer onhygiënische omstandigheden tegen.  
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
Photoshoot for farm rabbits! Spreek je uit tegen konijnenvlees/leed!
 
Al meer dan 350 mensen zijn op de foto gegaan met het bordje van Stichting Konijn in Nood waarop te lezen staat: 'Ik boycot konijnenvlees, jij toch ook? Het is 1 van de digitale acties van Konijn in Nood die laagdrempelig zijn om aan mee te doen. Via de sociale media als Facebook, Twitter en Instagram vragen wij mensen om zich ook uit te spreken tegen het onrecht dat konijnen wordt aangedaan.
  Afbeelding invoegen
 
 
Via de subpagina's kun je het laatste nieuws lezen over de activiteiten van Stichting Konijn in Nood.
De website van Konijn in Nood is sinds februari 2012 online.

Konijn in Nood heeft drie campagnes door het jaar heen.

1. 'Sluit de konijnenhel' campagne tegen het leed dat konijnen moeten ondergaan achter de gesloten deuren van de Nederlandse vee-industrie. 2. 'Aldi, stop de verkoop van konijnenvlees' gericht tegen de verkoop van konijnenvlees.

                              
De blokkade actie van Konijn in Nood bij het hoofdkantoor van Aldi Nederland. Op de foto is niet te zien dat activisten van Konijnen in Nood zich hadden vast geketend, maar dat was wel het geval. 

3. 'Kerst konijn van tafel' campagne, deze campagne is gericht op de consument die met kerst aan zet is, om het konijnenvlees links te laten liggen en voor een diervriendelijke kerstmaaltijd te kiezen.