Nieuws

De acties van Stichting Konijn in Nood  volgen elkaar in rap tempo op. Je kunt dan ook terecht concluderen dat Stichting Konijn in Nood de meest actieve organisatie is die op straat zichtbaar strijd voor dierenrechten. Het laatste nieuws, is te volgen via onze Konijn in Nood Facebook pagina.
 
Zo heeft het actieteam binnen Stichting Konijn in Nood een demonstratie marathon georganiseerd van 7 t/m 12 november 2016. In die 6 dagen stonden gemiddeld 15 demonstranten mensen te informeren over het leed achter konijnenvlees. Ze stonden elke dag voor 2 verschillende Lidl vestigingen in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Schiedam.

 
 
Konijnen veilen op voetbalfeestje leidt tot groot protest14 december 2017
 
Vijf dierenbelangenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood en Konijn in Nood) hebben een brandbrief gestuurd naar het bestuur van de gemeente Noordwijk met daarin het dringende verzoek op te treden tegen het veilen van levende konijnen op de door voetbalvereniging SJC georganiseerde konijnenveiling die op zaterdagavond 16 december in de gemeentelijke sporthal in de plaats vind. De dierenorganisaties hebben eerder al tevergeefs per brief contact opgenomen met het bestuur van de voetbalvereniging. Nu de voetbalvereniging hierover klaarblijkelijk niet in gesprek wil gaan, is het aan de gemeente om te gaan handhaven. Doet de gemeente dat niet dan zullen de dierenorganisaties aangifte gaan doen van overtreding van de Wet dieren. Door levende konijnen te veilen op een feestje van een voetbalvereniging waar men ook nog eens veel alcohol nuttigt, houdt men op geen enkel manier rekening met de intrinsieke waarde van de dieren en draagt men zeker niet bij aan het verantwoord aanschaffen van een dier en het daar zorgvuldig mee omgaan zoals de Wet dieren voorschrijft. Dit dierenmisbruik heeft bovendien niets met sport te maken, integendeel: het is bijzonder onsportief om zo met dieren om te gaan en geheel onnodig.
 
Wet dieren 
 
In de Wet dieren staat dat een ieder rekening dient te houden met de intrinsieke waarde van een dier en dat een dier niet zonder redelijk doel in zijn welzijn mag aangetast worden. Ook wil de overheid met de Wet dieren bewerkstelligen dat mensen bewust nadenken voordat ze een dier aanschaffen en op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid die een dier nemen met zich mee brengt. Om die reden is het bijvoorbeeld strafbaar om dieren op straat te koop aan te bieden en mogen dierenwinkels dieren niet langer meer in etalages zetten. Impulsaankopen moeten zo verhinderd worden zodat dieren daar niet het slachtoffer van worden.

Traditie
 
Al is het konijnen veilen al een 60-jarige traditie voor deze voetbalclub, tradities veranderen gewoonlijk mee met de wet en ook met hoe de samenleving verandert. De kijk op dieren en hoe wij met hen om dienen te gaan is in de afgelopen zestig jaar in onze samenleving nogal verandert. Zestig jaar geleden was er niet eens een wet waar we rekening met dieren dienden te houden. Overigens bestaat het merendeel van de kavels van deze veiling al niet meer uit levende dieren, maar uit bijvoorbeeld uitstapjes. Het kan niet al te moeilijk zijn om er een leuke festiviteit van te maken zonder dat er levende dieren voor het vermaak geveild gaan worden.


22 DECEMBER VREDESDIENST VOOR DIEREN ~ KERSTOPROEP AAN ALLE MENSEN

Ondersteunt door 19 dierenbelangenorganisaties waaronder Caring Vets
 
Straks is het weer kerstmis, een feest dat door velen van ons gezien wordt als feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken en is het schrikbarend hoe wij met elkaar en dieren om kunnen gaan. Voor menig dierenliefhebber geldt dat eigen hond, kat of ander dierbaar huisdier een goed en lang leven wordt gegund. Maar anders ligt dat voor al die ver van ons weggestopte naamloze miljoenen dieren die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden. Wreedheden tegen mens, kind en dier staan niet los van elkaar en iedere vorm is even verwerpelijk. Zet daarom zelf een eerste stap naar wereldwijde vrede: laat dieren geen onderdeel zijn van je Kerstdiner. Het wordt tijd dat we ons bezinnen op hoe we omgaan met andere levende wezens met bewustzijn en gevoel.
 
Kom naar de speciaal hiervoor georganiseerde Vredesdienst voor Dieren!
Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers en drie zangers, zie http://www.vredesdienst.nl/programma . De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter.
 
LOCATIE: Nassaukerk, Wittenkade 111 - 1052 AG Amsterdam
TIJD: Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur en daarna gelegenheid tot napraten met een drankje en diervriendelijk hapje
 
VREDESDIENST MAALTIJD Voorafgaand aan de Vredesdienst voor Dieren kun je lekker eten (vegan en organic 3-gangen maaltijd) bij Zaal 100, de Wittenstraat 100, 1052 BA Amsterdam. Kostprijs 9 euro. Aanvang 17.30 uur tot 19.00 uur (vertrek). Wel vooraf reserveren bij Erik erik@vekologisch.nl (06-40755695).
 
Op de website www.vredesdienst.nl vindt je alle informatie en zie ook https://www.facebook.com/events/2030807907202617/
 
De stap van verruwing en geweld tegen dieren naar geweld tegen onze eigen soortgenoten is klein. Het laatste ligt in het verlengde van het eerste. 'Zolang er slachthuizen zijn zullen er ook slagvelden zijn', schreef de Russische schrijver Tolstoj al. Onderstaande 19 dierenorganisaties zijn van mening dat juist voor een Vredesfeest geen mishandeling, uitbuiting, geweld, doding en slachting behoren plaats te vinden. Van geen enkel voelend levend wezen op aarde. Alleen dan kan er van echte vrede sprake zijn. Gezien de vele mogelijkheden van tegenwoordig kan men ook zůnder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk eten. Zie bijvoorbeeld het heerlijke veganistische recept op www.vredesdienst.nl
Wij hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren! DE VREDESDIENST VOOR DIEREN WORDT
 
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Akka's Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Stichting Dierennood,
Stichting Konijn in Nood, Plenty Food, VeganChallenge, De Faunabescherming, Stichting KonijnenBelangen, Dier & Recht, Caring Vets, Bont voor Dieren, stichting Melief en Varkens in Nood
LAAT JE HOND THUIS Wij verzoeken mensen om hun hond thuis te laten. Voor de hond is het geen pretje om een paar uur stil te zitten en zich koest te houden. Bovendien gaat de Vredesdienst voor dieren niet over huisdieren, maar juist over al die miljoenen maar al te vaak vergeten ver weggestopte dieren die op het bord belanden.


 
 Wake voor de kerstkonijnen die lijden in de grootste konijnenfokkerij van Nederland
 Leerbroek 24 november 2017
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op zaterdag 16 december 2017 een wake houden aan de Leerbroekseweg 33 in Leerbroek, vlakbij Leerdam.
Dit vreedzaam en ingetogen protest is onderdeel van de 'Kerst konijn van Tafel' campagne. De pers en iedereen die om dieren geeft is van harte welkom om 16:00 bij de kerk in Leerbroek. Tevens is dit protest bij konijnenfokker Arie Kool, de start van een langlopende campagne voor de sluiting van Nederlands grootste konijnenhel! 33 duizend konijnen lijden in deze megastallen!!
 
Daar waar het Stichting Konijn in Nood is gelukt om de konijnenhel van Moergestel te sluiten in 2017 zullen we ons in 2018 volledig richten op die vele slachtoffers die voor de buitenlandse vlees industrie dagelijks lijden.
 
 
Gezin loopt de vierdaagse in de kleding van Stichting Konijn In Nood
Ridderkerk, 1 juni 2017 

Stichting Konijn in Nood is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om onze stichting bekend te maken bij het grote publiek. 
De dieren in de vee-industrie verdienen een stem, zeker de vergeten dieren waar de konijnen onder vallen. Daarom zijn we extra blij met de sportieve inzet van onze vrijwilligers die tijdens de vierdaagse lopen met een t-shirt van Stichting Konijn in Nood. Ook zal op 5 juni 2017 een vrijwilligster van Stichting Konijn in Nood deelnemen aan de 235 km lange fiets Elfstedentocht in Friesland.  

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 
Statenlid van de Partij voor de Dieren dient motie in tegen de commerciŽle konijnenhouderij in Noord Brabant 
Provinciehuis Noord Brabant, Den Bosch 21 april 2017 

Afbeelding invoegen  
Vrijdag 21 april 2017 zal Marco van der Wel een motie indienen over de konijnen in de Brabantse konijnenhouderij. Op dit moment dat u dit leest lijden er 159.976 konijnen op draadgazen kooien in 24 fokkerijen. Daar moet een einde aankomen, daarom strijden wij als Stichting Konijn in Nood graag hand in hand met de Partij voor de Dieren.

In de onderstaande link, zie je een artikel van het Brabants dagblad.De doppen spaaractie van Stichting Konijn in Nood is van start gegaan.
Spaar jij mee?

 
Afbeelding invoegen
 
 
FLYER ACTIE in Moergestel!
Om het landelijke protest tegen konijnenleed mee aan te kondigen.
Zaterdag 8 april 2017, Moergestel
 
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op 8 april 2017 flyers uitdelen aan de buurtbewoners en dorpsgenoten van dhr. van Dijk. Hij heeft een konijnenfokkerij aan de Oostelvoortjes 19 te Moergestel. Waar extreem dierenleed is geconstateerd door het inspectie team van Stichting Konijn in Nood. Dit dierenleed is ook vastgelegd door een cameraploeg van Omrop Fryslan. Op zaterdag 25 maart 2017 zal op NPO 2 het konijnenleed zichtbaar zijn in de documentaire Fryslan Dok. Deze documentaire is op YouTube al meer dan 10.000 keer bekeken.Publicatie van ZEER schokkende beelden!
22 december 2016
 
Het inspectie team van Stichting Konijn In Nood heeft de afgelopen maanden inspecties uitgevoerd bij verschillende konijnenfokkerijen in Noord Brabant, Gelderland en Overijssel. Vandaag 3 dagen voor kerst, publiceert Omrop Fryslan de schokkende beelden in een online uitzending. Een aantal foto's zijn te zien in op de website van Konijn in Nood, zie foto album in de bovenbalk. Tijdens de laatste inspectie op het bedrijf van dhr. van Dijk in Moergestel, zijn er door het inspectieteam van Stichting Konijn in Nood ook 16 konijnen bevrijd uit zeer slechte omstandigheden. Deze dieren krijgen nu een tweede kans op leven bij mensen die wel van dieren houden.
Overvolle hokken, en dode dieren tussen de levende. Het is een terugkerend beeld van een sector waar niet veel positiefs over te melden valt.
Ook in 2011 is er een groot onderzoek gedaan naar de konijnenhouderij, en ook toen kwamen de activisten van Ongehoord de zelfde dieronvriendelijke en zeer onhygiŽnische omstandigheden tegen.  
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
Photoshoot for farm rabbits! Spreek je uit tegen konijnenvlees/leed!
 
Al meer dan 350 mensen zijn op de foto gegaan met het bordje van Stichting Konijn in Nood waarop te lezen staat: 'Ik boycot konijnenvlees, jij toch ook? Het is 1 van de digitale acties van Konijn in Nood die laagdrempelig zijn om aan mee te doen. Via de sociale media als Facebook, Twitter en Instagram vragen wij mensen om zich ook uit te spreken tegen het onrecht dat konijnen wordt aangedaan.
  Afbeelding invoegen
 
 
Via de subpagina's kun je het laatste nieuws lezen over de activiteiten van Stichting Konijn in Nood.
De website van Konijn in Nood is sinds februari 2012 online.

Konijn in Nood heeft drie campagnes door het jaar heen.

1. 'Sluit de konijnenhel' campagne tegen het leed dat konijnen moeten ondergaan achter de gesloten deuren van de Nederlandse vee-industrie. 2. 'Aldi, stop de verkoop van konijnenvlees' gericht tegen de verkoop van konijnenvlees.

                              
De blokkade actie van Konijn in Nood bij het hoofdkantoor van Aldi Nederland. Op de foto is niet te zien dat activisten van Konijnen in Nood zich hadden vast geketend, maar dat was wel het geval. 

3. 'Kerst konijn van tafel' campagne, deze campagne is gericht op de consument die met kerst aan zet is, om het konijnenvlees links te laten liggen en voor een diervriendelijke kerstmaaltijd te kiezen.