Boycot konijnenvlees

De consument is aan zet!
Laat konijnenvlees links liggen.
 
Zoals het in de jaren '80 'not done' was om zeehondenbont te dragen, zo hoopt Konijn in Nood het voor elkaar te krijgen dat er een brede maatschappelijke afkeer komt van konijnenvlees.
                                                                         
Met een breed gedragen boycot op konijnenvlees vanuit de maatschappij, zal de Nederlandse konijnenvleesmarkt instorten. Hierdoor moeten de konijnenhouders andere afzetmogelijkheden zoeken in het buitenland, waar de markt voor konijnenvlees toch al verzadigd is.
 
In tegenstelling tot andere vleessoorten is het konijnenvlees niet het hele jaar verkrijgbaar. Maar als het aan Konijn in Nood ligt, verdwijnt het volledig uit de Nederlandse supermarkten.

Stichting Konijn in Nood spoort de supermarktketens Lidl, AH, Jumbo, Jan Linders, Hoogvliet, Poiesz en de Makro aan om geen konijnenvlees meer te verkopen. Het gaat hier niet om winstbejag maar om respect voor dieren. Hoe er met konijnen in de vee-industrie wordt omgegaan heeft weinig te maken met respect!
 


De afgelopen jaren lag bij bovengenoemde winkels in de maanden november, december en januari konijnenvlees van Nederlandse konijnenhouders in de schappen. Albert Heijn Jan Linders &  Makro is daar een uitzondering op die verkoopt konijnenvlees uit Hongarije.
 
De reden waarom Albert Heijn geen Nederlands maar Hongaars konijnenvlees verkoopt, en niet het goedkopere konijnenvlees uit China, is omdat er in 2006 een partij bedorven konijnenvlees in de winkels lag. Ook is het konijnenvlees uit Hongarije vele malen goedkoper dan het konijnenvlees uit Nederland. Medewerkers van Stichting Konijn in Nood zijn met een afvaardiging van de Albert Heijn naar de fokkerij en het konijnenslachthuis geweest om met eigen ogen te zien hoe de dieren leven, en aan hun einde komen.

Bekende mensen spreken zich uit tegen konijnenvlees! 
Ex dolfijnentrainer van Flipper, Ric O'Barry, spreekt zich uit tegen konijnenvlees tijdens het wereldwijde Empty the Tanks protest in Harderwijk op zaterdag 13 mei 2017Afbeelding invoegen
 
Annemarie Postma, bekend als schrijfster van onder meer: Ziels Eigenwijs, De helende kracht van acceptatie.
Afbeelding invoegen
 

 
 

Konijn in kattenvoer
Het konijnenvlees dat wordt gebruikt voor kattenvoer is voornamelijk slachtafval dat niet gebruikt kan worden voor de menselijke consumptie. Met een harde luchtstraal of met water wordt het overgebleven vlees van de botten gespoten, zelfs de botten worden vermalen en in het kattenvoer verwerkt.
 
De volgende kattenvoederbedrijven verwerken konijnenvlees in hun producten:
  • Kenner Duo gelei, 405 gram, blik
  • Kenner in Saus, konijnenlever, 830 gram, blik
  • Felix Kip en Konijn in Gelei, 400 gram, blik
  • Sheba, zakjes en blikjes, mini filets konijn in saus
  • Hills Felline Adult konijn, brokjes
Er blijven nog genoeg kattenvoer-producten over zonder konijnenvlees die je aan je kat kunt voeren.
Mocht je een complete lijst hebben met bedrijven die konijnenvlees verwerken in hun kattenvoer, dan lezen wij dat graag.
 

Wat kun jij doen?
Met het kopen van konijnenvlees, of dat nu voor eigen consumptie is of als kattenvoer, steun je de konijnenhouderij en de handel in konijnenvlees.

Laat het ene huisdier niet opofferen voor het andere!
 
Afbeelding invoegen   Bestel vandaag nog de sticker van Konijn in Nood en plak ze waar jouw sticker veel gezien wordt.
Middels het sturen van een email naar: st.konijneninnood@live.nl krijg jij de sticker thuis bezorgt.
 
Laat merken dat je het er niet mee eens bent dat supermarkten als Lidl, Albert Heijn, Jumbo, Jan Linders nog steeds dit gruwelijke product verkopen.
Stuur een protest e-mail of brief naar het volgende adres:
 


Lidl Nederland:
Lidl Nederland GmbH Havenstraat 71. 1271 AD Huizen.
Of: 
Postbus 198. 1270 AD Huizen. 
Je onvrede uiten over de verkoop van konijnenvlees kan natuurlijk ook telefonisch 
020-7095039
 
 
Albert Heijn
internetklantenservice@ah.nl
Provincialeweg 11, 1506 MA Zaandam
0800-0305
 
Jumbo Supermarkten B.V.
Rijksweg 15, 5462 CE VeghelT
0413-380200
 
Makro 
Postbus 159, 2290 AD Wateringen          
0900-20 25 300
 

Enkele poeliers en slagers verkopen ook konijnenvlees, echter in een veel kleinere hoeveelheid dan de grote supermarkten. Een van hen is:

Slagerij de Leeuw
info@slagerijdeleeuw.nl