Wat jij kunt doen

Help de konijnen in de vee-industrie! 
 
Blijf niet stil zitten, maar kom in actie voor de weerloze konijnen die lijden in de draadgazenkooien tot hun tijd is gekomen om gedood te worden.
''De dieren hebben niemand,
behalve ons.
We zullen ze niet
in de steek laten''
Uitspraak van Barry Horne,
voormalig voorvechter van dierenvrijheden.
 
Hieronder worden verschillende manieren beschreven om je actief of passief in te zetten voor konijnen in de vee-industrie.
 1. Eet geen konijn, het dier heeft geleden voor jouw behoefde.
 2. Ga niet in een (sterren) restaurant eten waar konijnenvlees op de menukaart staat. Ook niet als er nadrukkelijk wild konijn bij staat, want negen van de tien gevallen gaat het hier om een tam konijn uit de konijnenhouderij. 
 3. Spreek de eigenaar/manager van het desbetreffende hotel/restaurant aan op diens verantwoordelijkheid voor het verkopen van konijnen(leed)vlees.
 4. Kom in actie! En meld je aan als actievoeder. Ga mee met de vrijwilligers van Konijn in Nood om je woede over het konijnenleed om te zetten in een vreedzame en geweldloze actie. We zullen voor de poorten van de konijnenhel staan om onze stem te laten horen. Om zo druk uit te oefenen op hen die voor het konijnenleed verantwoordelijk is.
 5. Verzamel informatie over konijnenleed en ga voor Konijn in Nood op zoek naar restaurants en hotels bij jou in de buurt die nog konijnen(leed)vlees verkopen.
 6. Maak reclame voor de Stichting Konijn in Nood door folders uit te delen aan mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.  
 7. Word donateur en steun ons financieel zodat wij namens jou voor de konijnen in de vee-industrie op kunnen komen.
 8. Like & deel onze berichten op Facebook. Zodat andere mensen ook worden geïnformeerd over het konijnenleed
 9. Hou een spreekbeurt of schrijf een afstudeerscriptie over de wantoestanden in de vee-industrie of de konijnenindustrie in het bijzonder, en plaats dit op internet zodat andere mensen het ook kunnen lezen.
 10. Word vegetariër of veganist. Hiermee spaar je elke dag levens en protesteer je in stilte tegen de wantoestanden in de vee-industrie. Tevens is het goed voor je gezondheid.
 11. Jij kunt plastic doppen sparen en inleveren bij de vrijwilligers van Stichting Konijn in Nood. Dit is een alternatieve vorm van donatie!