Info Team

Help het Info Team met informatie vergaren!
 
Vanuit je luie stoel, thuis, kan jij het info team van Stichting Konijn in Nood al helpen, door bijvoorbeeld uit te zoeken welk restaurant bij jou in de buurt konijnenvlees verkoopt. Vaak wordt er dan bij verteld dat het wild konijnenvlees is, maar dat is negen van de tien gevallen niet het geval.
 
Ook zijn we altijd benieuwd naar tuincentra's of andere winkels die konijnenbont verkopen. Incidenteel voeren we actie tegen het verkoop van konijnenbont.
 
Undercover in de konijnenhouderij
Vrijwilligers van het inspectie team van Konijn in Nood hebben undercover informatie verzameld over de konijnenhouderijen. Zo heeft het Inspectie team onderzoek gedaan naar de zogenoemde zomerstop bij konijnenhouders. Zie het artikel 'Zomerstop bij konijnenhouders'.
 
Onderzoek op dit moment
Waar komen de konijnen die verwerkt zijn in het kattenvoer vandaan? Dat is de vraag waar het Inspectie team zich onder andere mee bezighoudt.
De vrijwilligers van het Inspectie team zijn altijd benieuwd naar welke restaurants konijnenvlees verkopen. In december onderzoeken de vrijwilligers van Konijn in Nood welke supermarktketens konijnenvlees verkopen. Zo heeft de Aldi wel konijnenvlees in de diepvriezer liggen maar bij de Poeiz moet de consument het aanvragen met een bestelformulier en wordt het dus niet standaard verkocht.