Inspectie Team

Het Inspectie Team van Stichting Konijnen in Nood

Midden in de nacht, en onaangekondigd bezoeken inspectie leden van Stichting Konijn in Nood, de farms waar dagelijks meer dan 360.000 konijnen leven op draadgazenkooien. Het liefst zal Stichting Konijn in Nood dit werk overlaten aan de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Maar door bezuinigingen van de afgelopen kabinetten worden er geen inspecties meer uitgevoerd door de NVWA. Dit tot verontwaardiging van Stichting Konijn in Nood. Tevens is de aandacht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit verlegd van dierenwelzijn naar voedselveiligheid. Dieren hebben recht op een dierwaardig bestaan, en daar moet op gecontroleerd worden.
Als de NVWA dat niet doet, zien wij als activisten van Konijn in Nood ons genoodzaakt om het heft in eigen handen te nemen. Binnen het inspectie team van Konijn in Nood zijn specialisten van verschillende gebieden aanwezig die ons kunnen adviseren, daar waar nodig is.
  Afbeelding invoegen
 
Graag gaan mensen van het inspectie team van Stichting Konijn in Nood in gesprek met de konijnenboer, zoals op de hieronder staande foto bij de fokkerij in Elsendorp. Maar onverwachte inspecties leveren altijd een veel realistischer beeld op van de werkelijke situatie op een fokkerij. Foto 2 is van een lage shed/schuur in Kelpen Oler.
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen


Nieuws van het Inspectie Team van Stichting Konijn in Nood
 
Omroep Brabant publiceert bevindingen van het inspectie team.
23 december 2016, Moergestel.
Klik op de onderstaande link voor het verslag.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2592831053/Tientallen+dode+konijnen+in+fokkerij+Moergestel,+reportage+toont+misstanden+%5BVIDEO%5D.aspx
 
De hieronder afgebeelde foto's zijn gemaakt in de fokkerij van dhr. van Dijk, Oostelvoortjes 19 te Moergestel
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen