Actiegroep

Kom in actie voor de konijnen in de vee-industrie!
Stop het martelen en doden van konijnen, stop het lijden! Kom in actie voor de vrijheid van konijnen!
 
Sluit je aan als actievoerder bij de actiegroep van Konijn in Nood, en demonstreer mee als we voor de poorten van de konijnenhel staan. 

Wees wel voorbereid op het volgende; bij een demonstratie van Konijnen in Nood bezoeken we konijnenhouderijen, waarbij het kan voorkomen dat er die dag blauwe tonnen met overleden konijnen buiten staan. Bewaar dan je woede en laat je stem horen tijdens de demonstratie voor de konijnen achter de gesloten deuren!

Zonder jouw steun geen vrijheid voor de konijnen in de vee-industrie!
Wil je alvast weten hoe erg het er aan toe gaat in de konijnenhouderij klik dan op de onderstaande link: http://www.achtergeslotendeuren.org/konijnen


Verslag van een demonstrant.
Als men aan demonstreren denkt, denkt men vaak aan de oproerpolitie, aan uit de hand gelopen demonstraties en wat al niet meer. Toch blijkt dat het maar zeer zelden voorkomt dat een demonstratie uit de hand loopt. Maar goed als het tot een confrontatie komt met de mobiele eenheid, dan wordt er ook uitgebreid verslag van gedaan in de media. Dus misschien komt het wel daarom dat veel mensen zo'n verkeerd beeld hebben van demonstreren. 

Daar was mijn moeder toentertijd ook bang voor, toen ik als jonge jongen voor het eerst ging demonstreren. Dat haar eigen kroost opgepakt zou worden bij een demonstratie. 

Dierenrechtendemonstraties worden altijd gehouden in overleg met de politie en de gemeente aldaar waar de demonstratie plaatsvindt. Met dat geweten in mijn achterhoofd stapte ik op de fietst naar mijn eerste demonstratie. De actiegroep had de demonstratie goed voorbereid. Zo hadden ze spandoeken, folders, stickers en niet te vergeten megafoons, waar ik gretig gebruik van maakte. 
Tijdens mijn eerste demonstratie schreeuwde ik mijn stembanden schoor voor de dieren die elke dag lijden in de bont-, vivisectie en vee industrie. Na een paar uur demonstreren baalde ik ervan dat de demonstratie al voorbij was. Ik was zo enthousiast geworden en mijn lichaam zat vol energie om nog vele uren door te gaan voor de dieren!
Niet veel later werd ik gebeld door een dierenrechtengroep die een tour door Nederland die dag zou maken met kleinschalige demonstraties en ik had het geluk dat ze ook bij mij in de buurt kwamen demonstreren. Ze vroegen of ik zin had om te komen: 'Ja natuurlijk!'

De dagen voor de demonstratie maakte ik mijn eigen protestbord, die ik om mijn nek kon hangen zodat de mensen mijn boodschap van voren en van achteren konden lezen.

Bericht van de Ombudsman.
"Ik mag toch zeker wel demonstreren?” is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Bijvoorbeeld toen leerlingen onlangs protesteerden tegen 'lege uren' Mijn antwoord op die vraag is: "Ja, demonstreren staat vrij, als er maar geen herrie wordt geschopt!” 
Demonstreren is een grondrecht. En het is belangrijk voor een levendige democratie. Op een eenvoudige manier kunnen burgers hun stem laten horen. Men is dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld toegang tot de media. Sterker nog, via een opmerkelijke demonstratie krijgt iemand vaak vanzelf aandacht van de media. Burgemeesters werken meestal op een positieve manier mee met demonstranten. Ze zorgen er voor dat de politie demonstraties beschermt en geen onnodige beperkingen oplegt. Tocht blijken er in de praktijk nog wel eens misverstanden te zijn over wat wel en niet mag.

Dit demonstratiekaartje met de spelregels voor demonstreren en mijn rapport zorgen voor duidelijkheid. Die duidelijkheid is belangrijk, want demonstreren staat vrij in een democratie.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Ombudsman.