Doelstellingen

Doelstellingen Konijn in Nood
 
Konijnen die voor de vleesproductie worden gefokt komen in hun leven nooit buiten. Ze zullen nooit vers gras eten, de wind voelen of een hol kunnen graven. Veel natuurlijke behoeftes kunnen ze niet vertonen in de kooien van de konijnenhouderij. 

Daar moet verandering in komen! 

Met korte en lange termijn doelstellingen wil Konijn in Nood een einde maken aan de commerciƫle konijnenhouderij in Nederland.


Korte termijn:
Op korte termijn wil Konijn in Nood het onderwerp over konijnenleed in de konijnenhouderij in Nederland bij zowel de maatschappij als bij de politiek onder de aandacht brengen. Door middel van informatiestands informeren we mensen, en met interviews in regionale en landelijke dagbladen genereert Konijn in Nood media-aandacht.
Konijn in Nood zamelt geld in om een paginagrote advertentie in één van de landelijke dagbladen te plaatsen, net voor de kerst. Dit om mensen te informeren over de konijnen die verkocht worden rond de kerstdagen. Deze actie is onderdeel van de campagne 'Kerst konijn van tafel!'

Campagne: 'Kerst konijn van tafel!'
In 2002 heeft TNS-NIPO een onderzoek gedaan naar het eetgedrag en de keuzes die de Nederlander maakt tijdens de Kerstdagen. En helaas kwam naar voren dat 12 procent van de Nederlanders konijn eet tijdens de kerst. Vandaar onze campagne 'Kerst konijn van Tafel!'

Vanaf oktober richt Konijn in Nood zich volledig op de verkoop van konijnenvlees in restaurants, hotels en supermarkten. Want alleen in de maanden november, december en begin van januari wordt er konijnenvlees in Nederland verkocht, met uitzondering van het konijnenvlees dat in kattenvoer wordt verwerkt.

Lange termijn:
Sociale, maatschappelijke en politieke veranderingen kosten tijd, soms heel veel tijd. Die tijd hebben de konijnen in de vee-industrie niet want elke dag kan voor hen de laatste zijn. Daarom is het zo belangrijk dat Konijn in Nood zich hard maakt voor deze doelgroep en dat ze haar doelen snel wil bereiken om dierenlevens te sparen.

Wettelijk commercieel konijnenfokverbod!
Konijn in Nood gelooft in de werking van een landelijk burgerinitiatief waarmee we de politiek dwingen om over het onderwerp in de Tweede Kamer te praten. Daarbij hebben we wel jouw steun nodig en die van 40 duizend andere mensen, die ons in de strijd voor een wettelijk commercieel konijnenfokverbod willen helpen.
Konijnen zijn niet geschikt om als vee te houden. Daar zijn vele wetenschappers het met Konijn in Nood over eens.

Als de vraag naar konijnenvlees in Nederland minder wordt door druk vanuit dierenrechtenorganisaties, zoals Konijn in Nood, dan is één van de doelstellingen van Konijn in Nood bereikt. 

Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat er géén konijnen meer lijden voor de vleesproductie!