Lees meer

Herman den Blijker aan de schandpaal 

Herman den Blijker heeft de woede op de hals gehaald van dierenrechtenactivisten die al jaren strijden voor een kerstperiode zonder konijnenvlees/leed.
Op zeer opmerkelijke wijze neemt hij het op voor 't konijn, zo zegt hij in zijn column "Het konijn verdient een beter lot dan zijn dagen te slijten in een donker hok in de tuin of op het balkon.”Waarmee hij bedoeld dat een gruwelijke dood en in de pan belanden een beter lot is.
Opvallend is dat Herman den Blijker het standpunt van Konijnen in Nood over konijnen in de vee-industrie ondersteund zo zegt hij in zijn column "Met tam konijn was ook te veel aan de hand: te kleine hokken en meer dieronvriendelijk gedoe”.
 
Stichting Konijnen in Nood
Stichting Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees. Met de campagne "Kerst konijn van tafel” probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit dieronvriendelijke product fors te verminderen.Op deze manier wil de stichting een stem te zijn voor de duizenden vleeskonijnen, die een lange lijdensweg moeten ondergaan om te eindigen op een bord.Einde persbericht van Stichting Konijnen in Nood
 
Hieronder kunt u de gehele column van Herman den Blijker lezen:
http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/77/Herman_den_Blijker_over_konijn
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen